Inici

Preguntes freqüents

Com puc estalviar en la factura de la llum?

Millorant l'eficiència i millorant la contractació.

La nostra experiència és que es pot estalviar fins al 25% de la factura i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic a través de la contractació d'energia renovable.

Com puc millorar la contractació de la llum si no entenc la factura?

La factura de la llum és complexa i cal dedicar un temps a entendre-la. Per això els professionals d'Es-Verd® treballem per oferir-li un servei de control i seguiment de les seves factures que li permet estalviar aquest temps.

Què costa contractar amb Es-Verd® un servei d'optimització tarifària?

Si vostè és d'una empresa o comunitat de veïns Es-Verd® li ofereix un servei d'optimització tarifària que li sortirà GRATUÏT ja que Es-Verd® només li cobrarà una part del que s'estalviï amb la nova contractació.

La facturació d'aquest servei es farà únicament quan l'estalvi s'hagi produït.  Només llavors el servei d'Es-Verd® emetrà la factura amb pagaments sempre inferiors a l'estalvi aconseguit.

Què passa si en el futur l'empresa comercialitzadora d'electricitat canvia les condicions?

Es-Verd® ofereix un servei de baix cost per al control permanent de les factures.

Què és l'eficiència energètica?

El mínim consum d'energia que permet satisfer les necessitats. Per això és molt important comptar amb les tecnologies més adequades disponibles en cada moment. (Ex. La llum que produeix una bombeta de 60w es pot aconseguir amb una bombeta de baix consum de menys de 15w).

Què és el consum responsable d'energia?

És limitar el consum de l'energia al mínim necessari. (Ex. Tenir el llum apagat de l'habitació quan està buida).

Què són les fonts d'energia renovable i quins són els seus avantatges?

Les fonts d'energia renovables són aquelles que, després de ser utilitzades, es poden regenerar de manera natural, per això són les que permeten que la nostra manera de vida sigui sostenible a llarg termini. (Ex. No sabem quan s'acabarà el petroli però sí sabem que quan s'acabi el petroli el sol seguirà irradiant energia a la terra).

Les fonts d'energia renovables permeten la satisfacció de necessitats energètiques que no contribueixen a les grans amenaces de la vida a la terra (Emissions de CO2 i radiació nuclear). Ex: Si l'electricitat que alimenta la bombeta d'una habitació ha estat produïda amb energia solar fotovoltaica quan s'encén la bombeta no s'està contribuint al canvi climàtic.

Per què l'eficiència, el consum responsable i la utilització d'energies renovables són importants?

Perquè es redueix l'impacte mediambiental i es contribueix a fer sostenible la vida a la terra.

Perquè suposa un estalvi significatiu en la factura energètica i, amb això, augmenta la riquesa disponible de les famílies i augmenta la competitivitat de les empreses.

El consum d'energia és necessari per al desenvolupament econòmic; La millora econòmica és incompatible amb la preservació del medi ambient?

Fals: Les necessitats i confort humans requereixen serveis que permeten llocs de treball. La generació d'energia és un servei que satisfà necessitats i genera llocs de treball. El consum d'energia és contaminant només si es consumeix energia procedent de fonts contaminants.

Es poden satisfer totes les necessitats humanes amb fonts d'energia renovable?

Actualment ja som conscients que la generació d'energia no renovable està posant en risc la nostra supervivència a llarg termini, però no estem utilitzant tot el nostre potencial de coneixement per evitar-ho. Amb la tecnologia actual sabem que es possible reduir el nostre impacte negatiu mantenint el nostre nivell de benestar o millorant-lo. Aleshores: què esperem?

Com podem lluitar contra els efectes nocius de la generació en energia no renovable?

Amb l'ús eficient de l'energia.

Amb el consum responsable.

Amb l'opció preferent de consum d'energia provinent de fonts renovables.

Com pot Es-Verd® contribuir a la reducció de la factura energètica i la millora del medi ambient?

Amb l'assessoria per a la contractació de l'energia a companyies que utilitzen fonts renovables de producció d'energia.

Posant a disposició del consumidor els elements més eficients disponibles en cada moment.

Posant a disposició del consumidor els elements de mesura que permeten detectar i corregir mals hàbits de consum.

Quins beneficis obtenen els clients d'Es-Verd®?

Estalvi en la factura energètica.

Contribuir al desenvolupament sostenible.

Què costen els serveis Es-Verd®?

Es-Verd® es finança principalment amb els estalvis aconseguits per la implementació de les mesures d'estalvi i eficiència energètica, produint un benefici mutu.